Pārbaudīts veids, kā sēt pētersīļus, lai tie ātri un draudzīgi sadīgst

Neskatoties uz to, ka pētersīļi ir aukstumizturīgs augs un to sēklas dīgst 3-4 grādu temperatūrā, uz stādiem jāgaida aptuveni mēnesis.

Tas izskaidrojams ar to, ka pētersīļu sēklas ir pārklātas ar ēterisko eļļu slāni, kas pasargā tās no priekšlaicīgas dīgšanas. Un, lai sēklas ātrāk uzdīgtu, šī čaumala ir jāiznīcina.

Šajā rakstā mēs runāsim par to, kā sēt pētersīļus, lai tie ātri sadīgstu un apbalvotu jūs ar labu ražu.

1.  Sagatavošana

Pētersīļus audzē visi un visur, un tiem nav nepieciešama īpaša aprūpe. Bet tomēr labāk ir pārliecināties, ka tā dobe atrodas atklātā un labi vēdināmā vietā. Nekādā gadījumā nedrīkst stādīt pētersīļus zemienē, ja ir pārāk daudz mitruma, tie sapūs.

Lai iegūtu labu zaļumu ražu, pirms sēšanas jāsagatavo augsne. Divas nedēļas pirms stādīšanas augsnei pievieno 20 g amonija nitrāta, 20 g kālija hlorīda un 50 g superfosfāta uz 1 kv.m.

2. Sēklu sagatavošana sējai

Sēklu sagatavošana ir vissvarīgākais process pētersīļu audzēšanā, jo, jo labāk tos sagatavosiet, jo ātrāk tie sadīgst.

Pirms stādīšanas pētersīļu sēklas nepieciešams iemērkt. Tas ir ļoti vienkārši izdarāms: ievietojiet sēklas maisiņā un iemērciet vājā kālija permanganāta šķīdumā vai ūdenī 40-50 minūtes. Izņemiet sēklu maisiņu no šķīduma, ievietojiet to plastmasas maisiņā un turiet tajā sēklas, līdz tās izšķiļas. Pārliecinieties, ka sēklas vienmēr ir mitras.

Tiklīdz sēklas izšķiļas, atveriet audumu ar sēklām un atstājiet nožūt, līdz tās izkalst. Šeit ir svarīgi nepāržāvēt sēklas.

Pateicoties dīgtspējai, iecienītāko zaļumu asnus var iegūt 5.-7. dienā, nevis 20. vai 30. dienā, kā parasti.

3. Stādīšana

Sēklas iesējiet vagās 2 cm dziļumā, pēc tam apkaisiet vagas ar zemi, viegli sablīvējiet ar roku un ūdeni. Pārklājiet gultu ar plēvi.

Lasi vēl: Kāpēc kaķis apsēžas ar muguru pret cilvēku, kad vēlies ar viņu salabt

Tas paātrinās sēklu dīgtspēju. Pēc dzinumu parādīšanās plēve tiek noņemta.

 

Šķir otru lapu. lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment